De ce sa nu mai utilizam liftul !

705

Urcati in fiecare zi cel putin doua scari si veti avea un creier sanatos! Acesta este indemnul meu!

Vezi mai jos de ce!


 Urcatul scarilor zilnic este fara indoiala un sport recomandat pentru toate varstele, cu conditia sa fie practicat respectand anumite reguli.

Stim ca numai urcand doua scari pe zi vom solicita muschii inimii, intarindu-i, vom lupta impotriva sedentarismului, evitand riscul imbolnavirilor de orice tip.

Loading...

Ne aflam in fata liftului si suntem tentati , mai tot timpul, sa urcam cu el etajele, nu are importanta numarul lor (excludem cazurile persoanelor ce sufera de claustrofobie), fie pentru ca ne grabim, fie din comoditate.

Optiunea ni se va schimba complet, in momentul in care ne vom aminti de studiul realizat timp indelungat de catre oamenii de stiinta canadieni, publicat in revista “Neurobiology of Aging”, cu privire la impactul pe care il are mersul pe scari asupra creierului nostru.

Examinand cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica volumul materiei cenusii a 331 de adulti perfect sanatosi, cu varste intre 19- 79 de ani, cercetatorii au constatat ca la fiecare nou an de studiu se produceau modificari in functie de numarul de scari urcate. Cu cat nivelul scarilor este mai inalt, cu atat nivelul materiei cenusii devine semnificativ, semn al pastrarii tineretii creierului.

Prin urmare, studiul incita la practicarea acestui gen de activitate fizica, usoara, dar cu impact deosebit asupra sanatatii creierului.

Loading...