De ce să mănânci porumb fiert sau copt…

602

În afară de faptul că este delicios, porumbul este un adevărat medicament pentru organism. Fiert sau copt, el conţine foarte multe vitamine, minerale, fibre şi grăsimi bune, care tratează o mulţime de probleme de sănătate. Iată şapte motive ca să-l consumi acum, când e sezonul lui!

1. Previne anemia. Bogat în acid folic şi vitamina B12, porumbul întăreşte organismul şi previne anemia. O cură de 15 zile cu porumb atenuează starea de oboseală, de greaţă şi durerile de cap.

2. Bun pentru vedere. Zeaxantina, pigmentul care îi dă culoarea galbenă, protejează împotriva bolilor oftalmologice care apar odată cu înaintarea în vârstă. Potrivit adevarul.ro, medicii recomandă consumul de porumb în special persoanelor în vârstă, predispuse la cataractă.

Loading...

3. Ajută digestia. Atunci când e tânăr, lăptos, porumbul are efect calmant pentru stomac şi antiinflamator pentru tubul digestiv. E un real pansament în caz de gastrită hipoacidă, indigestii, diaree, fermentaţii gastrointestinale.

4. Menţine sănătatea inimii şi a vaselor de sânge. Consumul de porumb reduce absorbţia colesterolului rău, scade riscul bolilor de inimă, previne hipertensiunea şi scade riscul de infarct. Acidul folic din porumb scade acţiunea dăunătoare a homocisteinei, care degradează vasele de sânge.

5. Stimulează memoria. Porumbul conţine o substanţă numită thiamină, care ajută la buna funcţionare a creierului, stimulează memoria şi previne Alzheimerul.

6. Reglează tranzitul, datorită conţinutului mare de fibre, fiind un aliat de nădejde persoanelor care au probleme cu constipaţia.

7. E bogat în antioxidanţi şi, astfel, luptă împotriva radicalilor liberi responsabili cu îmbătrânirea pielii, a celulelor. De asemenea, previne apariţia tumorilor la sân şi la ficat.

Loading...