De ce nu este bine să mănânci pepene roșu cu pâine . Majoritatea romanilor fac greseala asta

625

Am auzit, poate, la bunici că pepenele roșu nu conține decât apă şi zahăr, însă acesta este, de fapt, un aliment foarte nutritiv. Are un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Ca să nu amintim și de numărul foarte mic de calorii.

Pepenele roșu este sinonim cu vara şi picnicurile, şi asta pe bună dreptate. Calitatea lui răcoritoare şi gustul dulce ajută la combaterea căldurii şi devine un desert gustos, perfect pentru zilele toride. Multe studii au arătat faptul că, pepenele scade rata obezităţii şi deci, a mortalităţii din această cauză la nivel global, dar reduce și riscul de a ne îmbolnăvi de diabet sau boli de inimă.

familie mananca pepene

Pe lângă aceste beneficii, pepenele roşu este recomandat şi în curele de slăbire, tocmai pentru că este redus în calorii. Acesta poate fi consumat în cantităţi generoase, elimină senzaţia de foame şi facilitează eliminarea apei pe care corpul o reţine, având şi efect diuretic. Însă la bunici, mulți dintre noi obișnuiau să se delecteze cu o felie uriașă de pepene și …pâine. Este gustul vacanțelor de vară, într-adevăr, însă sunt puțini cei care știu că această combinație nu este deloc una sănătoasă.

Oricât de gustoasă ar fi, această combinație este cât se poate de nesănătoasă. Și asta pentru că pepenele este un aliment foarte acid, care fermentează în stomac, încetinind astfel digestia altor produse. Pâinea, la rândul ei, este un aliment care conţine suficient zahăr încât nivelul glicemiei să crească rapid, iar combinaţia cu pepene – bogat în zaharuri, nu va fi deloc una fericită pentru organism.

Loading...

paine

Cum să alegi pepenele roșu

Acum că știi cum se consumă corect pepenele roșu, trebuie să afli și cum să îl alegi. Caută un pepene verde, ferm, greu şi simetric, fără pete moi sau ”vânătăi”. La atingere, ar trebui să îţi dai seama de textura fructului din interior. Una dintre cele mai populare metode de a verifica daca un pepene este copt este testul sunetului. Atunci când îl lovești ușor cu degetele, trebuie să se audă ca un ecou.

Un alt lucru important pe care trebuie să îl știi este că trebuie să speli pepenele la exterior înainte de consum pentru a fi înlăturate bacteriile de la suprafaţă.

Și, dacă ești mereu tentată să le dai la o parte, află că și seminţele de pepene sunt extrem de sănătoase şi chiar este recomandat consumul lor. Proteinele din seminţe conţin aminoacizi esenţiali printre care şi arginina care are capacitatea de a regla tensiunea arterială. De asemenea, acestea mai au și vitamine din grupul B, fără de care nutrimentele din alimente nu pot transformate în energie.

Aşadar, dacă vrei să ai un organism sănătos şi să te bucuri de vară, încearcă să renunţi la combinaţia de pepene cu pâine care îţi place atât de mult.

Loading...