Dacian Ciolos: „E de neacceptat sa tii intreaga tara, de noua luni incoace, captiva …”

392

Fostul premier Dacian Ciolos a transmis luni un mesaj pe pagina sa de Facebook, in care denunta drept „inacceptabil” faptul ca, de la inceputul acestui an, intreaga tara e tinuta „captiva intr-un razboi cu justitia dus de unii politicieni”. „Mai mult, acestia fac tot ce pot pentru a transforma o problema personala intr-o falsa problema institutionala”, spune el. Ciolos atrage totodata atentia ca pretul acestui razboi, „pe care-l plateste fiecare dintre noi, este stabilitatea si credibilitatea Romaniei”.

Redam mai jos mesajul video difuzat de Dacian Ciolos:

„Asistam din nou, ca la inceputul acestui an, dar, sigur, intr-un alt context, la un atac direct asupra Justitiei. Acest atac nu se bazeaza pe un conflict intre puterile statului, asa cum incearca unii sa ne convinga. Nu putem spune ca Justitia e in conflict cu Guvernul sau cu Parlamentul atunci cand incearca sa isi faca treaba respectand legea. 

Loading...

Justitia isi urmeaza pur si simplu cursul firesc, procedural, impotriva unor persoane fizice, care trebuie sa-si asume responsabilitatea faptelor lor, sa-si formuleze apararile in contextul procedural stabilit de lege, ca orice cetatean al Romaniei, si apoi sa lasam Justitia sa decida daca ele sunt vinovate sau nu.

E de neacceptat sa tii intreaga tara, de noua luni incoace, captiva literalmente intr-o lupta personala, trasformata, iata, intr-una institutionala. O lupta cu efecte devastatoare asupra stabilitatii tarii, asupra predictibilitatii performanetelor economice si chiar a increderii in relatiile noastre externe.

Cele doua partide aflate la guvernare trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru care au primit votul de incredere al romanilor. Si pentru asta, sa faca cat mai rapid distinctia clara intre actul de guvernare, pe de o parte, si problemele personale cu justitia ale unor membri din conducerea acestor partide, pe de alta parte. Romania si romanii asteapta aceasta responsabilitate din partea lor”.

Loading...