CUTREMUR în Romania: S-a resimțit puternic în Capitală…

512

Un cutremur puternic a avut loc, în această dimineață, un cutremur care s-a resimțit inclusiv în București.

Primele estimări arată că acest seism a avut o intensitate de 5,7 grade pe scara Richter. Ulterior INFP a revizuit în creștere intensitatea – 5,8 pe scara Richter

Acesta s-a produs la ora 3.38, la o adâncime de 143 de kilometri.

UPDATE: INFP a actualizat adâncimea și acesta a avut loc la 200 de kilometri adâncime.

UPDATE: INFP a actualizat intensitatea. Cutremurul a avut 5,8 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 150 de kilometri.

UPDATE:

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, duminică dimineață, seismul produs în România la magnitudinea de 5,8 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în județul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri.

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a transmis inițial că magnitudinea cutremurului produs în România a fost de 5,6 pe scara Richter, indicând ca zonă de producere județul Covasna.

Ulterior, datele au fost revizuite, magnitudinea fiind stabilită la 5,8 pe scara Richter, seismul producându-se de fapt loc în judeţul Buzău. (DETALII, mai jos …)

Loading...

Seismul s-a produs la ora 03.38, la o adâncime de 151 de kilometri, în apropierea oraşelor: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul a fost resimțit puternic în Capitală.

Până la acest seism, cel mai puternic cutremur din acest an avusese loc în 25 aprilie, cu o magnitudine de 4,6 pe scara Richter, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, la adâncimea de 145 de kilometri.

Băsescu ARE NUMELE NOULUI PREMIER :”Coaliția va rezista cât vrea Tăriceanu, că e trădător de profesie..”

Loading...