Cum i-a fost „furată” finala Cătălinei Ponor, la Campionatul European de Gimnastica

340

Gimnasta Cătălina Ponor (29 de ani) a fost una dintre marile protagoniste în ziua de calificări la Campionatul European care se desfăşoară în aceste zile la Cluj-Napoca.

Iniţial, după încheierea competiţiei de calificări de joi, Cătălina s-a bucurat de prezenţa în două finale, la bârnă şi la sol, la ambele aparate având al patrulea punctaj dintre cele opt calificate.

loading...

Lucrurile s-au schimbat însă ulterior, atunci când arbitrii au decis să recalculeze punctajul Cătălinei Ponor pentru evoluţia de la sol. Pentru că a ratat una dintre cerinţe, românca a fost retrogradată de pe locul patru până pe 10, ratând în acest fel prezenţa în finala de duminică.

„Din păcate, Cătălina nu a intrat în finala la sol. Ea a ratat o cerință, iar arbitrii au fost luați de val inițial, de atmosfera din tribune. Dar trebuie să fim corecți, mai ales că suntem la noi acasă. Sunt sigură că nici Cătălina nu și-ar fi dorit să ia locul altei concurente în finală dacă nu avea acest drept”, a declarat arbitra Anca Grigoraș.

În aceste condiţii, ţara noastră va fi reprezentată în finalele pe aparate la Europene doar în concursul de la bârnă, prin Larisa Iordache şi Cătălina Ponor.

loading...