Cristian Tudor Popescu :”Simona m-a făcut să cred că în fiinţa umană poate exista ceva supraomenesc…”

336
CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a oferit un interviu pentru Știrile ProTV, în care a analizat înfrângerea Simonei Halep în fața jucătoarei daneze Caroline Wozniacki, meci pierdut în trei seturi, 6-7, 6-3, 4-6, în finala turneului Australian Open.

Ovidiu Oanță“O întrebare pe buzele tuturor românilor, de ce nici astăzi nu a fost ziua Simonei? A jucat impecabil, a jucat fabulos, nu a fost ziua în care să câștige şi ea primul Grand Slam”.

Cristian Tudor Popescu: “A fost ziua în care Simona a demonstrat întregii lumi că este cu adevărat o mare jucătoare. A fost turneul în care a demonstrat asta fără putinţă de tăgadă.

Simona spunea că este tristă. Eu nu sunt trist, sunt îndurerat, pentru că simt aproape fizic chinul la care şi-a supus corpul în acest meci, în acest turneu, eforturile care m-au făcut să cred pe mine, ştiţi că nu sunt religios, ştiţi că nu cred în extrasenzorial, în supranatural, dar Simona m-a făcut să cred acum că în fiinţa umană poate exista ceva supraomenesc.

Altfel, nu îmi explic cum a reuşit să câştige setul al doilea astăzi. Era terminată, îi căzuseră braţele la un moment dat, în mod evident se scursese aproape ultimul strop de energie din ea şi totuşi a reuşit să smulgă de undeva din vintre, din măduvă, a mai reuşit să smulgă nişte lovituri direct câştigătoare şi a reuşit să câştige acel set.

N-am crezut în setul doi, la 3-1 pentru Wozniacki, când Simona îşi lovea gambele din pricina contracturilor, ‘şerpişorii’ ăia groaznici pe care îi ştiu foarte bine, care încep să îţi umble pe sub piele, când aduni atâtea şi atâtea ore de efort, uneori inuman. Şi totuşi, şi din acea stare a reuşit iarăşi Simona, printr-o biruinţă a spiritului asupra materiei, să o egaleze pe Wozniacki să facă 4-4, să joace acest meci până la ultima minge.

Doar o minge a avut de meci şi de turneu Wozniacki, şi a reuşit să o fructifice. Dacă nu, dacă o respingea Simona, se putea întâmpla orice. Pentru că Simona nu cedase, dar ultima minge a fost cumva emblematică pentru ce se întâmpla, deşi mingea a venit moale, aproape de jumătatea terenului de unde abia mai reuşise să respingă Wozniacki, Simona pur şi simplu nu a mai fost în stare să treacă peste fileu pentru că nu au mai ajutat-o mâinile, corpul, era într-adevăr la capătul puterilor în acea clipă”.

Loading...

Ovidiu Oanță: “Merită tot respectul nostru şi ne înclinăm în faţa ei”.

CTPWozniacki a câştigat acest meci şi mă bucur pentru Wozniacki, nu întotdeauna mă bucur când câştigă o jucătoare Grand Slam-ul, nu întotdeauna o şi apreciz pentru asta. Wozniacki e o fată care a muncit enorm, aleargă după titlul ăsta de ani de zile, după ce a fost numărul 1 mondial şi l-a obţinut în modul cel mai meritat cu putinţă, l-a obţinut pentru că a muncit asupra jocului ei, şi-a îmbunătăţit jocul la toate capitolele, serviciul i-a crescut enorm. Aţi văzut câte momente ale meciului le-a rezolvat cu acest serviciu, pe care cu nişte ani în urmă nu-l avea.

De asemenea, are lovituri mai agresive, mai lungi. Sigur că tenisul ei de bază este cel de rezistenţă, de recuperare, e o apărătoare excepţională, a fost şi astăzi, dar uitaţi-vă la lungimea mingilor trimise de Wozniacki. Şi-a îmbunătăţit cu cel puţin un metru, un metru şi jumătate, sunt în medie mai adânci, mai aspre loviturile lui Wozniacki care au incomodat-o pe Simona. Deci nu întâmplător a câştigat acest Australian Open. Este într-un val de valoare, de completitudine- să îi spun- în tenis, pe care însă l-a obţinut cu o muncă imensă.

Iar Simona, Simona din clipa asta va câştiga cu siguranţă un Grand Slam, fie la Australian Open, fie la Roland Garros, fie la New York, US Open. Pentru că tenisul ei s-a dezvoltat, s-a împlinit, arata acum cu totul altceva, în acest turneu începând cu meciul împotriva lui Lauren Davis a arătat altceva, alt tenis, a acoperit terenul mult mai bine, a făcut şi faza ofensivă foarte bine, a lovit decisiv, a făcut un număr incredibil de lovituri câștigătoare. De departe cel mai mare din tot ce a jucat ea până acum.

Şi astăzi a dominat-o la număr de lovituri câştigătoare şi la aşi pe Caroline Wozniacki, a pus scurtă, a venit pe minge respinsă înalt, nu a mai stat să cadă mingea, a venit şi a lovit cu drive volley, ba chiar şi cu voleul clasic. Deci, este o altă Simona, care arăta mult mai mult tenis acum, şi de aceea pentru mine acest turneu este un mare câştig în cariera Simonei. Are 26 de ani, mai are foarte mult timp înainte, şi cu ce a reuşit să acumuleze în acest turneu din punct de vedere tehnic, tactic, mental şi sufletesc, cu siguranţă va fi o campioană de Grand Slam”.

Sursa: Pro TV

Loading...