Corina Crețu critică dur autoritățile din România: „Nu știu să ceară bani...

Corina Crețu critică dur autoritățile din România: „Nu știu să ceară bani europeni …”

633

Comisarul Corina Crețu critică dur autoritățile din România

Comisarul european Corina Crețu trage un semnal de alarmă foarte puternic pentru România. Ea arată că există întârzieri foarte mari la construcția spitalelor regionale, din cauza autorităților române, care nu trimit documentația la Bruxelles.

”Eu încă mai sper ca în cursul acestui an să trimitem primii bani pentru spitalele regionale, deși nu este foarte posibil. Șanse mai sunt, dar pentru asta autoritățile române trebuie să depună documentația și deja există întârzieri foarte mari. Am spus și la Bruxelles că aceste spitale regionale reprezintă proiectul meu de suflet, va fi testamentul meu politic, după ce îmi termin acest mandat în 2020. În cazul spitalelor regionale trebuie găsită sursa de finanțare, pentru că autoritățile române au solicitat 50 de milioane de euro pentru fiecare spital, dar înțeleg că există un deficit de 700 de milioane de euro. Și aici ar trebui ca autoritățile române să ajungă la un acord cu BERD, dar deocamdată nu s-a primit o solicitare în acest sens. Noi suntem dispuși să mutăm bani și din altă parte pentru aceste spitale regionale și alte state și-au schimbat prioritățile în timpul exercițiului bugetar”, a spus Corina Crețu, la Antena 3.

Loading...

Ambasadorul SUA:”Coruptia inseamna furt din bunurile publice, iar daca acest furt s-ar opri Romania ar deveni o tara mai prospera si ar putea investi in scoli, spitale, infrastructura…”

Loading...