Comisar european pentru afaceri economice :”Multinaționalele trebuie să plătească taxe acolo unde obțin profiturile…”

317

Multinaționalele trebuie să plătească taxe acolo unde obțin profiturile și trebuie să stopeze schemele agresive de optimizare a impozitelor, a afirmat luni comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, transmite Reuters.

UE trebuie să oprească fenomenul companiilor care plătesc prea puține taxe sau deloc în statele în care operează, prin utilizarea subsidiarelor din alte țări, înființate anume pentru plata taxelor, a explicat Pierre Moscovici.

„Este vital ca multinaționalele să-și plătească taxele acolo unde își generează profiturile”, a afirmat comisarul european pentru afaceri economice.

Comisia Europeană ar urma să prezinte în aprilie propuneri pentru a asigura punerea la dispoziția publicului a datelor fiscale ale companiilor multinaționale în fiecare stat membru al Uniunii Europene, în cadrul acțiunilor de combatere a evaziunii fiscale.

Cu ocazia prezentării planului său contra optimizării fiscale a companiilor multinaționale, pe 27 ianuarie, Pierre Moscovici estimase amploarea evaziunii fiscale în UE la 50 – 70 miliarde euro pe an.

Loading...

 

Cronica tristă, a anului 2018: „Anul preacurviei. Smechereala lui Dragnea, tatismele Olgutei si badalismul au devenit o parte solidă a traditiei nationale”

 

Loading...