COD PORTOCALIU de vreme rea in 14 judete

375
Cover inundatii

4 judete sunt sub cod portocaliu de vreme rea de 12 ore, iar problemele au aparut inca de marti.

In Bucuresti, ploaia a inundat mai multe strazi dupa ce, asa cum ne-am obisnuit, canalizarile nu au mai facut fata.

Disperati, oamenii au sunat la 112 si au cerut ajutorul pompierilor. Situatii asemanatoare au fost si in Ilfov sau Prahova.

Hidrologii si cei de la ANM ne avertizeaza ca lucrurile nu se vor imbunatati, pana miercuri seara, cel putin.

In Bucuresti a plouat fara oprire toata noaptea, iar multe strazi s-au transformat in adevarate capcane. La intersectia dintre Bulevardul Ferdinand si Soseaua Mihai Bravu, de pilda, apa adunata le-a dat batai de cap pietonilor.

Reporter„Aveti pe unde sa traversati?

Pieton: „Nu, imi pare rau dar chiar nu avem. Mai trebuie sa vina cei de la Apa Nova sa desfunde canalizarea.”

conducta

Situatia a fost asemanatoare si pe Soseaua Colentina, pe Bulevardul Tineretului, dar si la trecerile de pietoni din Piata Romana.

Barbat: „Trebuie o reparare completa a orasului.”

Asa ca pompierii si cei de la Apa Nova au fost chemati in ajutor in mai multe zone din Capitala.

Epsica Chiru, director general adjunct Apa Nova: „Pana la ora 23 am inregistrat 19 reclamatii, 10 au fost rezolvate. Pe teritoriul orasului, de la inceputul evenimentul pana la ora 23 s-a acumulat o cantitate de ploaie de in jur de 30 de litri pe mp, iar in reteaua de canalizare a orasului debitul maxim pe care l-am tranzitat a fost de 175 de metri cubi de apa/secunda.”

Unii bucuresteni s-au bucurat insa de vremea ploioasa.

Barbat: „Ma bucur ca e si baltoaca asta si viata! Totul e un miracol si va iubesc pe toti si pe toate.”

Si vantul a facut probleme. In sectorul 1, un copac care a cazut a distrus o masina parcata pe marginea drumului.

copaci

Marinescu Marian, administratia domeniului public a Sectorului 1: „Era in curte si pur si simplu s-a smuls din pamant si acazut. De la ploaie de la greutate, probabil.

Iar o strada din Voluntari, judetul Ilfov, a semanat mai mult cu un lac de acumulare dupa ce o gura de canalizare a refulat si a inundat drumul.

Taximetrist: „Un canal erupea pur si simplu la o inaltime de 1 metru si jumate. Pur si simplu apa venea de pe conducte si iesea in afara asfaltului.

Si in Prahova, mai multe case au fost inundate in urma ploilor puternice.

In Constanta a fost o noapte alba pentru ca autoritatile au pregatit saci cu nisip de teama unor inundatii. Din fericire, ploaia a fost una marunta si nu a facut pagube deocamdata.

loading...

La nivel national, peste 4000 de pompieri sunt pregatiti sa intervina in caz de nevoie.

Asta in conditiile in care hidrologii au anuntat cod portocaliu de inundatii in estul si sud-estul tarii pana miercuri la ora 6 dimineata. Pe de alta parte, a fost emis un cod portocaliu ploi si vreme rea pentru 14 judete din tara, valabil pana la ora 20.

Comandament la Primaria Capitalei

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat un comandament pentru a evalua situatia existenta in Bucuresti ca urmare a precipitatiilor abundente din ultimele ore si pentru a stabili impreuna cu cei responsabili planul de interventie pentru perioada urmatoare.

Sedinta va avea loc astazi, la ora 12:30, la sediul Municipalitatii, in sala de Consiuliu de la etajul 3.

La sedinta vor participa reprezentantii ApaNova, RATB, ASSMB, ALPAB, precum si cei ai Administratiei Strazilor, Politiei Locale, Politiei Rutiere, Luxten, SABIF, ISU si operatorii de salubritate. De asemenea, vor fi prezenti reprezentantii Directiilor Utilitati, Operatiuni si Mediu din cadrul Primariei Capitalei.

  • După cum arată prognoza meteo 12 octombrie, vremea va continua să se răcească, chiar accentuat în sud-estul teritoriului, astfel că valorile termice diurne vor ajunge în cea mai mare parte a țării să se încadreze în limitele normale ale perioadei.
  • Excepție vor face regiunile intracarpatice, potrivit datelor din prognoza meteo 12 octombrie, unde vremea va deveni răcoroasă pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7…10 grade în Maramureș, Transilvania și Crișana și 16 grade în Lunca Dunării.
  • Temperaturile minime se vor încadra între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 8 grade pe litoral, conform datelor din prognoza meteo 12 octombrie.
  • Potrivit datelor din prognoza meteo 12 octombrie, cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de nord-vest, iar în prima parte a zilei și în sud-estși va ploua în toate regiunile.
  • Prognoza meteo 12 octombrie anunță că vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană și trecător în sudul Olteniei și pe litoral.
  • Potrivit datelor din prognoza meteo 12 octombrie, luni, temperaturile scad și în regiunile sud-estice și vom avea un regim termic normal pentru acestă perioadă. Vor mai veni câteva ploi slabe în sud-est și în jumătatea nordică a țării.

Prognoza meteo 12 octombrie – în București

  • În București, prognoza meteo 12 octombrie anunță că luni, cerul va avea înnorări, iar dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă asociată trecător cu ploaie slabă sau burniţă.
  • Valorile termice vor fi apropiate de cele caracteristice perioadei, astfel încât temperatura maximă va fi de 6…7 de grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Vântul va sufla în general slab, potrivit datelor din prognoza meteo 12 octombrie.

Prognoza meteo pentru următoarele două zile

prognoza meteo marti si miercuri

Prognoza meteo pentru următoarele două zile anunță că cerul va fi înnorat în toată țara
loading...