Coaliţia vrea reluarea votului prin care alocaţiile copiilor ar fi fost majorate începând cu 1 martie 2019

223

UPDATE 

Coaliţia PSD-ALDE vrea reluarea votului pe amendatul PNL adoptat, joi de Parlamentul, care prevede creşterea alocaţiei pentru copii de la 84 la 150 lei, deoarece este neconstituţională alocarea sumelor pentru majorare din excedentul bugetar de pensii, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Sursele citate au explicat că amendamentul este inaplicabil deoarece liberalii vor ca sumele pentru creşterea alocaţiilor copiilor să fie luate din excedentul bugetar de pensii, lucru care ar fi neconstituţional. Prin urmare, majoritatea PSD-ALDE va corecta amendamentul pentru ca banii să fie alocaţi din altă parte, au adăugat sursele politice, pentru MEDIAFAX.

Amendamentul a fost susţinut şi de parlamentari din coaliţia de guvernare, UDMR, minorităţi şi neafiliaţi.

Potrivit unor surse politice, au susţinut majorarea alocaţiilor de stat trei parlamentari ALDE, 18 de la UDMR, patru neafiliaţi şi trei aleşi ai PSD. De asemenea, trei parlamentari ai n minorităţilor au votat „pentru” amendamentul propus de PNL.

Autorul amendamentului, deputatul PNL Robert Sighiartău, a anunţat după adoptarea, în plen a prevederii propuse de el, că în cazul reluării votului pe acest amendament PNL va ataca la CCR proiectul de buget de stat.

STIREA INITIALA, MAI JOS …

loading...

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat un amendament la bugetul Ministerului Muncii pe anul 2019 prin care alocaţiile copiilor vor fi majorate începând cu 1 martie 2019.

Amendamentul privind majorarea alocaţiilor a fost adoptat în plenul reunit al Parlamentului.

De la 1 martie 2019 cresc alocaţiile pentru copii

„Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 ‘Asistenţă socială’ cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019, majorarea alocaţiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei”, a declarat iniţiatorul amendamentului, liberalul Robert Sighiartău.

Amendamentul privind majorarea alocaţiilor pentru copii a fost adoptat cu 123 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă” şi o abţinere.

De la 1 martie 2019 aproape se dublează alocaţiile pentru copii

Astfel, în urma adoptării amendamentului, de la 1 martie 2019, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 cât primeau în prezent, iar copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Pentru plata acestor alocaţii, bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu peste 2,1 milioane de lei.

Amendamentul fusese respis în comisiile de buget-finanţe.

loading...