CLEPSIDRA MORȚII ! Cum au decurs lucrurile în cele 19 ore scurse între apelul la 112 și MOARTEA fetei ucise la Caracal

126

A durat 19 ore până când Poliția a reușit să găsească, în Caracal, locația în care se presupune că Alexandra, fata de 15 ani, a fost omorâtă și arsă. STS spune că e datoria companiei de telefonie mobilă să identifice locația. Polițiștii s-au învârtit însă pe străzi, în timp ce copila a fost ucisă, conform Mediafax.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, aria furnizată de STS avea circa 2 km pătrați.

Aceleași surse spun că lucrurile au decurs în felul următor:

– ora 11 dimineața (data de 25 iulie), Alexandra a sunat de 3 ori la 112

– căutările au început fără mandat, deoarece legislația în vigoare nu presupune niște date clare privind mandatele de căutare în cazul dispăruților

– primul mandat a fost obținut la ora 18, pe baza locațiilor STS, iar percheziția a avut loc la ora 20.00

– un nou mandat de localizare a fost cerut la ora 2 noaptea

– la ora 6 dimineața, polițiștii au primit mandatul și au intrat în casa lui Gheorghe Dinca.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore. Cu alte cuvinte, polițiștii s-au învârtit pe străzi în Caracal, în timp ce fata era ucisă.

Alexandra a apucat să sune la 112 de trei ori, oferind chiar detalii, după cum a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale.

„Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25

– 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

– 11:07:53: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Pe timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Apelanta a menționat că nu știe dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36

– 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

– 11:12:51: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;  (Continuarea, mai jos …)

Loading...

Ulterior, pentru a obține informații suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală”, a transmis STS.

STS a anunțat că nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul.

Citeste si : REVOLTĂTOR ! Fata ucisă la Caracal, a sunat la poliţie la 11.00, dar poliţia a intervenit abia 19 ore mai târziu

„Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”, se arată în comunicatul STS.

Conform unui comunicat al ANCOM din noiembrie 2016, sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă poate stabili cu o mai bună acurateţe poziţia celor care solicită ajutor la numărul de urgenţă 112, inclusiv prin aflarea latitudinii şi longitudinii la care e apelantul.

Principalul suspect se numește Gheorge Dincă, are 57 de ani și este tată a 3 copii. Fiica bărbatului trăiește în Timișoara, iar băieții sunt plecați la muncă în străinătate. Gheorghe Dincă nu a recunoscut nicio faptă în fața procurorilor.

Monstrul din Caracal, vizat într-un dosar de trafic de persoane, înregistrat la DIICOT. Rețeaua furniza „fete” soldaţilor americani

Loading...