Cel puțin 11 morți în urma prăbușirii unui pod în Italia ,aflat la 100 de metri înălțime -VIDEO

526

Un pod de autostradă, aflat la 100 de metri înălțime, s-a prăbușit în apropierea orașului Genoa, în Italia, în timpul unei furtuni puternice, arată poliția. Presa locală susține că mai multe mașini se aflau pe pod în momentul producerii incidentului și că ar exista cel puțin 11 de morți și alți zeci răniți.

Podul face parte din sistemul autostrăzii A10 și este înalt de 100 de metri. Mai multe fotografii de la fața locului arată secțiuni de pod împrăștiate pe sol, scrie BBC.

 

Salvatorii au sosit imediat la fața locului și au reușit să extragă două victime în viață.

Ministrul Transporturilor, Danilo Toninelli a spus că, cel mai probabil, incidentul este o ‘imensă tragedie’, iar reprezentanții ambulanțelor, citați de agenția de presă Adnokronos, vorbesc de zeci de morți. Publicația La Stampa precizează că ar fi vorba de 20 de oameni care au decedat, în timp ce Sky TG 24 și Republica arată că ar fi 11 morți în urma tragicului incident. Partea prăbușită a podului a căzut pe o secțiune de căi ferate, în timpul unei furtuni puternice. 

 

O imagine, lansată de pompierii italieni pe Twitter, arată un camion care a oprit fix lângă bucata de pod surpată.

Podul a fost construit în anii 60 și este cunoscut sub numele de ‘Podul Morandi’. Partea care a căzut este mare de zeci de metri.

View image on Twitter
Incidentul s-a petrecut după ce, pe o autostradă din apropierea orașului Bologna, un camion plin de GPL a explodat în urma unui accident. Două persoane au murit și alte zeci au fost rănite, printre care și un român, în urma deflagrației. Totodată, explozia a fost atât de puternică încât unda de șoc a spart geamurile clădirilor aflate în apropiere.

Pe 9 martie 2017, un alt pod din Italia s-a prăbușit în apropiere de orașul Ancona, aflat în centrul Italiei. Doi oameni au murit și alți trei români au fost răniți în incident. Românii erau angajații unei firme care efectua lucrări de extindere pe podul care s-a prăbușit.

Loading...