Cei care au votat legea antifumat , vor fuma pe Casa Poporului și… în birou ! Protestele vor incepe curand…

531

Aleșii fumători au două locuri în care pot fuma de miercuri, 16 martie, de când intră în vigoare legea care interzice fumatul în spațiile publice închise. Astfel, aceștia, cât și ceilalți angajați de-ai Casei Poporului, jurnaliști sau vizitatori, vor avea opțiunea de a-și consuma viciul în spațiul amenajat din curte sau să urce chiar pe terasa de pe Parlament.

Senatorii și deputații nu sunt deloc încântați de legea votată chiar de ei, care îi va obliga să iasă din Parlament sau să urce zeci de scări pentru a putea fuma o țigară. La Palatul Parlamentului senatorii au deja un loc special amenajat pentru fumat în curtea instituției. Pentru 6 băncuțe și câteva scrumiere s-au cheltuit 800 de lei.

La Camera Deputaților aleșii vor nevoiți să urce la etajele 8 sau 3 pe terase pentru a putea fuma, dar acestea nu sunt deloc amenajate. Aceștia spun că, de ochii lumii, se vor duce să fumeze pe terase sau în curtea instituției dar, iar unii aleși ne-au spus că vor continua să fumeze în birouri.

”Da, câteva zile o să ies afară să vadă presa că mă conformez.Dar cel mai mult voi fuma în birou. Cine mă verifică pe mine acolo? Nimeni” ne-a spus un deputat.

loading...

 

Nici senatorul Constantin Popa nu e foarte încântat de faptul că va trebui să fumeze în curte.

”Păi dacă e frig, plouă sau e soarele dogoritor cum să fumez afară sau pe terasă? O să vedem cum putem amenda legea în așa fel încât să avem locuri de fumat în interiorul Parlamentului. Deocamdată voi respecat legea, că e lege”, ne-a declarat Constantin Popa.

Pe de altă parte, Cristiana Anghel, chiar dacă e fumătoare, nu e deranjată de noile reguli.

”Dacă nu o să mai pot, o să ies afară la o țigară. Dar eu pot sta ore întregi fără să fumez. Când termin programul voi pleca acasă și voi fuma”, ne-a spus senatoarea ALDE

Protest al fumătorilor, la Guvern

Un protest urmează să fie organizat în fața Guvernului pentru a susține dreptul la fumat. Ideea îi aparține președintelui PND Daniel Fenechiu, care a anunțat că aproximativ 500 de persoane vor merge în zilele urmatoare în fata Guvernului, cu măsuțe, cafele și țigări. Mai mult, deputatul a declarat că va depune la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă pentru modificarea legii anti-fumat, care să redefinească “spaţiul public închis” şi să permită constituirea cluburilor sau asociaţiilor de fumători.

loading...