Ce concluzii a tras Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, vizavi de modul în care a acţionat INML în procesul ororilor de la Caracal

90

Vineri, au apărut şi concluziile Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, vizavi de modul în care a acţionat INML în procesul ororilor de la Caracal. Sorina Pintea a dispus verificarile după solicitarea lui Alexandru Cumpănaşu. Unchiul Alexandrei Măceşanu nu este deloc mulţumit de cele aflate şi va depune plângere penală la Parchetul General.

După ce Alexandru Cumpănaşu a solicitat un raport oficial al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii privind modul în care a acţionat INML, s-au dispus verificările şi, vineri, au apărut concluziile. Potrivit acestui raport, INML a acţionat corect, respectând toate procedurile.

Alexandru Cumpănaşu a oferit şi primele declaraţii, la scurt timp după ce a făcut acest raport public.

În primul rând unchiul Alexandrei Măceşanu a avut o reacţie dură când i-a fost adus la cunoştinţă faptul că, se ştie că nu toate osemintele luate din butoi au fost expertizate, ci au fost luate aleatoriu.

„Îşi bat joc de noi toţi! Nu este acceptabil ca abordare, ca tratament, ce-i acela lot? Citeam în raport, nu ştiu, poate oamenii ăştia au nişte termeni tehnici, dar am ajuns noi să fim pe resturi, loturi? Lotul 1, lotul 2? Forma aia să o pună şi ei mai umană sau să găsească o formă de comunicare publică pentru că este absolut inpardonabil ce fac. Şi comunică pe loturi? Pe resturile pe care le primesc? Ca familiile să fie liniştite, ca lumea să înţeleagă, analizezi tot despre prima posibilă victimă, analizezi tot despre a doua posibilă victimă. Şi după aia vii cu nişte concluzii.”, a spus Alexandru Cumpănaşu, potrivit Antena 3.

Alexandru Cumpănaşu s-a arătat din nou deranjat de modul în care DIICOT comunică cu familiile şi desigur, cu oamenii din întreaga ţară care urmăresc cazul Caracal. Unchiul Alexandrei Măceşanu spune că acele comunicate sunt de tipul „securiste, comuniste” şi că sunt foarte greu de înţeles.

Loading...

„Aţi văzut ceva de la DIICOT în afară de nişte comunicate securiste, comuniste? Aţi înţeles ceva din comunicatele DIICOT? Că eu nu am înţeles nimic, nici măcar în data de 8. Să înţeleg că în cazul vestitului butoi, după ce ne-au spus că Alexandra este decedate şi ne-au transmis condoleanţe, s-au răzgândit după aia şi au cerut o altă analizare a aceloraşi resturi? Am ajuns noi să facem analiză pe text? Nu sunt chestiuni de jucat cu ele. Nu ştiu la ce se referă cu expertiză suplimentară cu răspunsuri primite pe data de 12…”, a mai precizat acesta.

Nu în ultimul rând, Alexandru Cumpănaşu a menţionat că va depune luni plângere penală la Parchetul General pe baza raportului pe care l-a primit de la Ministerul Sănătăţii. În privinţa DIICOT, unchiul Alexandrei Cumpănaşu are dubii privind intenţiile procurorilor.

„Te simţi tras din toate părţile, autorităţile comunică haotic… Pe aici prin zonă oamenii cu bun simţ de la ţară nu sunt obişnuiţi cu aşa ceva. Este dramatic. Dacă nu eşti pregătit pentru războiul cu un sistem de felul acesta, te dărâmă. Ce-au vrut să spună cu reluarea expertizelor? În cazul INML, plângere penală la Parchetul General pe baza raportului pe care l-am primit de la Ministerul Sănătăţii, iar în ceea ce priveşte DIICOT, încep să am dubii extrem de mari că acolo se mai doreşte aflarea adevărului şi nu rezolvarea cazului pe nişte prezumţii pe care au plecat de la început procurorii, când au spus că fetele sunt moarte. Tot ce au făcut mă duce cu gândul că ei încearcă să convingă poporul că e un omor din greşeală. Unde sunt reţelele? Unde e crima organizată? Modificările propuse la legislaţia penală, la ce ţine de cazul acesta… mi se pare inutil. Dăm dreptate procurorului care a spus că nu putea să intre? Să punem în lege ce? Ceea ce ştiam deja?”, a mai spus Alexandru Cumpănaşu.

De asemenea, Alexandru Cumpănaşu a spus că modificările legislative privind acest caz anunţate joi sunt inutile, dat fiind faptul că „se pun lucruri care se ştiau deja”.

Loading...