Caz revoltător la Iaşi! O fetiţă de doi ani a ajuns în comă alcoolică la spital …

464

Caz revoltător la Iaşi! O fetiţă de doi ani a ajuns în comă alcoolică la spital după ce i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în ţuică pentru ca micuţa să adormă. Reprezentanţii unităţii au sesizat or­ganele de anchetă. Fetiţa se află acum internată la Clinica de Toxicologie.

copil_pufuleti

O practică din ce în ce mai des folosită la ţară face victime printre copii. O fetiţă de doi ani a fost transportată la spital în toiul nopţii de vineri spre sâmbătă, după mai bine de şapte ore de la momentul în care a ingerat alcool. Copilul a început să aibă convulsii, iar rudele alertate au intrat în panică şi au solicitat ajutor.

Loading...

„Deşi copilul era din Lungani, se afla la o rudă în Miro­slava, o mătuşă, ea fiind şi cea ca­re a venit cu el la spital. Cel mai pro­babil i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în al­cool, ca să adoarmă. Este un remediu folosit deseori la ţară“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul spitalului.

Repre­zentanţii unităţii sanitare au sesizat Primăria din Lun­gani şi „Protecţia Copilului“ din Iaşi, care urmează să se stabilească astfel care este statutul şi contextul social în care acesta trăieşte şi dacă a fost doar o întâmplare, ori dacă copilul este în­tr-ade­văr neglijat de părinţi. Fetiţa se află internată la Clinica de Toxicologie.

„Atunci când a ajuns la noi, era într-o stare gravă, iar analizele au demonstrat că este vorba despre intoxicaţie acută cu alcool etilic. Deşi a ajuns la mai multe ore de la ingestie, a primit tratamentul specific, iar starea este una bună. Va pleca zilele următoare acasă, însă trebuie văzut dacă a fost ceva accidental sau dacă se mai poate repeta. Nu te aştepţi ca la o vârstă aşa de mică să întâlneşti astfel de cazuri“, a precizat dr. Tamara So­lange Roşu, medic-şeful Unităţii de Primiri Urgenţe.

Loading...