Caz EXTREM DE RAR ! Un copil s-a născut fără faţă la Botoșani

942

Un copil s-a născut fără faţă în Moldova, iar medicii români au decis să-l opereze în ţară. Prima intervenție a fost un succes, spun doctorii care nu s-au mai confruntat până acum în România cu o astfel de situaţie. Este al optulea caz din întreaga lume.

Băiatul, cu o malformație cranio-facială teribilă, nemaiîntâlnită de medicii din România, a venit pe lume acum aproximativ o lună, la maternitatea din Botoșani. A fost transferat imediat la Spitalul pentru Copii din Iași, unde există specialiști în chirurgie reparatorie, dar provocarea a fost mare. Totuşi, după o operaţie de opt ore, medicii au reuşit să facă un prim pas către o viaţă normală a copilului.

„Copilul nu avea zona centrală a feţei şi zona plafonului gurii. Cazurile acestea sunt rarisime. Practic sunt declarate şi cunoscute în literatura mondială opt astfel de cazuri, iar în Romania, din câte știm, este primul caz de acest fel”, a spus pentru Digi24 Radu Terinte, managerul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria Iaşi.

Loading...

Mama copilului are 40 de ani şi este din Botoşani. Medicii spun că femeia şi-a dorit foarte mult un al doilea copil. Medicii susţin că încă din prima perioadă a sarcinii i-au recomandat o analiză complexă la Cluj. După examenul medicat, familia a primit vestea cruntă: fătul avea malformaţii. Doctorii i-au recomandat întreruperea sarcinii, dar femeia a refuzat.

„În cazul în care copilul este foarte dorit, este o sarcină planificată, dorința de a avea acest copil devine mai puternică decât orice argument logic dat de specialiști”, este de părere psihologul Daniela Mitrofan.

Sunt doar opt astfel de cazuri în lume. Juliana Wetmore din Statele Unite ale Americii este unul dintre ele. S-a născut acum 12 ani, fără aproape jumătate din faţă. A trecut prin 45 de operaţii, iar chinul încă nu s-a încheiat.

Loading...