Carmen Dan , i-a replicat lui Iohannis:”Nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat…”

167

Președintele Klaus Iohannis cere demiterea de urgență a miniștrilor de Externe, Teodor Meleșcanu, și de Interne, Carmen Dan, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în țară și străinătate.

Carmen Dan i-a replicat lui Iohannis miercuri seara, de la sediul Ministerului de Interne.

”O să încerc să vorbesc cât mai rar, pentru ca să înțeleagă și cei care încă mai fac campanie electorală. Cererea demisiei este nejustificată. MAI a avut ca atribuție asigurarea, în condiții de siguranță, a alegerilor în țară, de aceea e minister de Interne. Are cineva probe că alegerile au fost fraudate? Dacă da, să înțelegem că PNL a câștigat alegeri fraudate?

MAI a sesizat public situațiile privind funcționarea tabletelor și modul în care semnalau, în mod eronat, posibile situații de vot multiplu. Din situațiile verificate, nu s-au constatat astfel de cazuri. Am sesizat BEC o procedură de consemnare a rezultatelor pentru că exista riscul să nu poată fi încheiate procesele verbale conform cheii.

Guvernul nu a înființat mai puține secții de votare decât la alte alegeri, nici nu a înființat secții de votare ascunde, cum spunea propaganda dreptei. Secțiile au fost mai multe și în aceleași locații cunoscute de cetățeni. Ar fi putut Guvernul să facă secții suplimentare în ziua votului? Eu cred că nu.

Președintele a solicitat ca referendumul să fie suprapus cu alegerile europarlamentare. Altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi avut un singur buletin de vot. Un rol important l-a avut Serviciul de Telecomunicații Speciale. Tabletele și toată infrastructura a fost verificată de STS, iar instrucția oamenilor din secții a fost făcută tot de STS.”, a spus Carmen Dan.(VIDEO, mai jos …)

Loading...

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirmă că nu este intimidată de solicitarea de demisie „imediată” formulată de Klaus Iohannis, chiar dacă aceasta ar veni cu riscul fabricării unor dosare penale. Carmen Dan l-a ironizat pe Klaus Iohannis, după ce preşedintele a afirmat că „imediat înseamnă imediat”.

„O analiza va fi prezentata maine premierului. MAI realizeaza de fiecare data astfel de analize dupa eveniente de anvergura. Nu este nicio surpriza pentru nimeni, cu atat mai putin pentru mine, cand domnul presedinte imi cere demisia.

Nu ma intimideaza astfel de cereri urgente, nici chiar in situatia in care acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale. O demisie din functie mi-o voi depune numai atunci cand partidul din care fac parte mi-o va cere. Am discutat cu doamna prim-ministru si ma vad nevoita sa il dezamagesc: nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, afirmă Carmen Dan.

 

Un poliţist i-a transmis un mesaj lui Cătălin Rădulescu:”Îţi dau oricând banii. Apoi tu ieşi din politică…”

 

Loading...