Bugetul României, recent votat de Guvern, conţine o bombă. Premieră în istoria României și miză de 60 de miliarde de lei

164

Bombă în bugetul României. În forma propusă de PSD-ALDE și adoptată deja de Guvern bugetul dă posibilitatea alocării discreționare a până la 60 de miliarde de lei. Ce reprezintă această sumă explică un fost economist de bancă, acum senator PNL.

Bugetul României, recent votat de Guvern, conţine o bombă. Senatorul Florin Cîţu, observă că, la capitolul credite de angajament, a fost inclusă o sumă colosală, record al tututor timpurilor, adică circa 60 de miliarde de lei.

“ În 2017 suma a fost de 30 de miliarde lei, o suma record. Acum Valcov are o suma de două ori mai mare pe care o distribuie după criterii politice. Repet. 60 de miliarde lei în mâna lui Valcov exact când intrăm în 4 campanii electorale în următorii doi ani. Acum este clar de ce nu pleacă de lângă guvern ALDE şi UDMR, indiferent de ce nenorociri aruncă PSD asupra românilor. Este vorba de 60 miliarde lei. În 2018 Vâlcov a pregătit legislaţia, a creat fondurile suverane, iar acum poate să distribuie aceşti bani, prin comisia de prognoza, fără să-i fie frică că merge la puşcărie. Mai mult, ministrul finatelor şi premierul s-au asigurat prin OUG 114 că nici ei nu vor răspunde penal pentru modul în care sunt distribuiţi aceşti bani. Obiectivul principal, în opinia mea, al negocierilor pe buget în urmatoareele zile- reducerea creditelor de angajament cu 60% faţă de suma din legea bugetului de stat. Toţi cei care se opun înseamnă că s-au înţeles cu PSD că pentru votul lor să primească o parte din cele 60 miliarde lei.”, ascris Cîţu, pe Facebook. (Continuarea , mai jos …)

Loading...

Creditele de angajament reprezintă principala formă de execuţie bugetară multianuală. Practic, beneficiarii (în general este vorba despre ministerul dezvoltării sau de primării ori consilii judeţene) îşi asumă cheltuieli viitoare pe care Guvernul e angajează că le va finanţa. Deşi aceste credite nu se văd instant la cheltuieli, deci la deficit, ele vor apărea, în timp şi pot creea probleme mari. Printr-o astfel de situaţie a trecut, de exemplu, China.

 

A fost prinsă cea care a furat semnăturile pentru „Fără penali” :”A comis fals in acte si abuz in serviciu…Luni vom fi la CCR”

 

Loading...