Bătăi în Piaţa Victoriei. Mulţimea strigă: ”Nu plecăm”, ”Hoţii” şi ”Criminalii”- VIDEO

308

Protestatarii din Piaţa Victoriei au aprins lanternele telefoanelor mobile la ora 21.00 şi au strigat ”Demisia!”. Pe clădirea Guvernului a fost proiectat cu laser ”Jos Guvernul!”. Apoi au început din nou incidente cu jandarmii, scutierii încearcă să disperseze mulţimea, transmite news.ro.

La ora 21.00, Piaţa Victoriei era plină de protestatari, iar mii de oameni erau şi pe bulevardele care ajung în piaţă.

Manifestanţii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au strigat ”Demisia!” la ora 21.00. Pe clădirea Guvernului a fost proiectat cu laser ”Jos Guvernul!”.

Apoi au început din nou incidente cu jandarmii. La această oră, scutierii aruncă grenade cu gaze lacrimogene şi împing mulţimea la distanţă mai mare de guvern. A fost folosit şi tunul de apă.

Mulţimea strigă: ”Nu plecăm”, ”Hoţii” şi ”Criminalii”.

Jandarmeria a luat decizia de a folosi tunul cu apă pentru a dispersa protestatarii violenţi din Piaţa Victoriei. Decizia a fost luată după ora 20.00, pe fondul forţării cordonului de către unii protestatari.

Anterior, Jandarmeria a transmis un mesaj urgent ca protestatarii paşnici să se depărteze de primele rânduri, unde se află persoanele violente. Unii protestatari au folosit torţe, fumigene şi petarde.

Realitatea TV a surprins, cu o camera separata de transmisiunea LIVE, imagini cu momentul in care jandarmii folosesc gazele lacrimogene la protestul din 10 august.(VIDEO , mai jos …)

loading...

Jandarmeria a venit cu un comunicat prompt, la putin timp dupa incidentele produse la amiaza: „Vă rugăm să vă delimitați de grupurile care provoacă violență! Pentru siguranța voastră și a tuturor!

Un grup de oameni poate denatura complet scopul unui protest anunțat inițial, pe rețelele de socializare, ca fiind unul pașnic.

Recomandăm celor care intenționează să se alăture protestatarilor din Piața Victoriei să nu vină însoțiți de copii.

Demersul nostru vine ca urmare a violențelor înregistrate în ultimele ore.

Facem, în continuare, apel la calm! 

Respectăm dreptul tuturor celor care doresc să protesteze pașnic!

Respectăm, în egală măsură, dreptul celor care nu doresc să protesteze! 

Suntem și rămânem în slujba cetățenilor! Singura noastră preocupare este liniștea voastră, a tuturor și nu vom ezita să o restabilim ori de câte ori ea este tulburată”.

 

 

loading...