Autoritățile belgiene NEAGĂ afirmatiile lui Cioloș despre cartelele prepay folosite de teroristi

464

Premierul Dacian Cioloș a făcut duminică niște afirmații foarte ciudate. A vorbit de existența unor cartele românești pre-pay în pregătirea și executarea atentatelor teroriste din Franța/Belgia. A urmat un întreg cor de bocitoare culminând cu o precizare a SRI care se voia clarificatoare, dar care a arătat că cel mai probabil sursa îngrijorărilor lui Dacian Cioloș este chiar serviciul.

 Numai că informațiile mai pot fi verificate cât de cât. La întrebarea corespondentului Europei Libere la Bruxelles, Dan Alexe, a pus întrebat autoritățile belgiene despre veridicitatea celor transmise de premier:

”Am sunat azi la parchetul din Bruxelles să întreb dacă există vreo informație în legătură cu numerele de telefon prepay românești folosite de teroriști.

loading...

Așa a zis premierul Dacian Cioloș: — „Au fost folosite cartele prepay din România pentru pregătirea de atentate în UE.”

La parchet (am si o antenã firavã acolo), după ce s-au lămurit că nu e vorba de Armenia, ci de România (lumea pe-aici stã prost cu geografia), mi s-a confirmat (spre ușurarea mea) că nu, nici unul din teroriști nu avea telefon prepay de România.

La fel și la Paris, unde am căutat să aflu și mai viclean. Nada, nimeni. Doar telefoane franceze și belgiene.

Bref, de unde a aflat Cioloș că teroriștii aveau cartele prepay românești? Să fie serviciile românești atât de competente încât să știe ce nu divulgă public cele franceze și belgiene? Drace, uite în sfârșit un motiv de mândrie.”, a spus Dan Alexe pe pagina sa de facebook.

loading...