Atenție mare la ce cumpărați ! Peste 10.000 de ouă infectate cu Salmonella au fost retrase de pe piață! „Pot apărea febră și convulsii”

344

Ouă cu Salmonela, retrase de pe piaţă în Covasna. Acestea proveneau din Polonia și erau infectate cu o bacterie extrem de gravă.  Peste 10.000 de ouă infectate cu salmonela au fost retrase, duminică, de pe piață de către Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Covasna.

Ouă  cu Salmonela, retrase de pe piaţă în Covasna. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp. Potrivit unui comunicat de presă al DSV Covasna, informația a fost primită prin Sistemul Rapid de Alertă Națională. În mai puțin de două ore de la primirea informației, inspectorii au retras de la comercializare peste 10.000 de ouă.

loading...

Ouă cu Salmonella retrase de pe piaţă în Covasna

Ouă cu Salmonela au fost găsite în Covasna. „Pot apărea febră și convulsii”

”Acestea proveneau din Polonia și erau infectate cu bacteria Salmonella enteritidis, principalul agent cauzal al toxiinfecțiilor alimentare. În urma infecțiilor cauzate de această bacterie, după o perioadă de incubație de 6 — 48 ore, pot apare vomismente, dureri de cap, apoi diaree apoasă, febră și convulsii”, se arată în comunicatul de presă semnat de directorul instituției, dr. Siko Barabasi Sandor.

loading...