Atacuri agresive din PSD, impotriva UE:”Draga Uniune Europeană, esti o c…ă satanista!”

181

O noua pozitie extrem de agresiva impotriva UE din partea unui reprezentant de seama al PSD.  Deputatul PSD Iasi, Vasile Citea, a distribuit pe Facebook un text intitulat ”Draga Uniune Europeana, esti o c… satanista”.

Textul este scris de actorul Florin Zamfirescu, fost lider/purtator de cuvant al PRM.

Numerosi lideri ai PSD, in frunte cu premierul Viorica Dancila, au atacat foarte violent Uniunea Europeana in urma adoptarii Rezolutiei PE privind statul de drept si al publicarii Raportului MCV.

Viorica Dancila a declarat joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca este dezamagita de concluziile raportului MCV si a amintit de asemenea, de rezolutia de marti din Parlamentul European, mentionand ca votul europarlamentrilor este „expresia unor interese electorale politice”. (Continuarea, mai jos …)

loading...

„Avem capacitatea sa dovedim partenerilor europeni ca Romania este un stat membru echilibrat si responsabil, determinat sa contribuie la viitorul UE, indiferent de abordarile pur politice intr-un moment sau altul. Votul de marti din Parlamentul Europea este un asemenea moment. Si va asigur ca nu ne va abate de la obiectivele noastre. Consider rezolutia Parlamentului European expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene in conditiile in care sunt multe puncte. Votul nu a fost despre Romania sau despre dreptate.

Este greu de inteles punerea la zid a Jandarmeriei Romaniei pentru modul de interventie identic cu cel a fortelor de ordine al altor state membre. Cel mai greu de explicat este votul unor europarlamentari romani impotriva Romaniei”, declara Viorica Dancila.

„Rezolutia se referea la Romania, nu a fost impotriva Guvernului”, precizeaza premierul.

„Nu s-a pus niciodata problema apartenentei noastre la UE. Sunt dezamagita de concluziile MCV, in conditiile in care Romania a dovedit ca este un partener loial al UE. Guvernul Romaniei a fost in permanenta in contact cu expertii Comisiei Europene si a oferit de fiecare data clarificari, cat si argumente. Din pacate acestea au fost ignorate.

Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandari suplimentare prin care se cere sa ignoram reguli constitutionale si sa acceptam ceea ce un alt stat membru nu ar accepta”, a mai spus premierul.

loading...