ASA ARATA ABANDONUL: „Un ingeras, un miracol mic, le e atat de greu pe umeri asa mici”

673

Zilnic, sute de copii sunt abandonaţi în spotale sau sunt părăsiţi, mai târziu, de părinţii care le-au dat viaţa. Motivele reale nu există.

Mame care-şi lasă pruncii pentru o dragoste adolescentină, taţi care îşi înşeală soţiile şi decid să fugă în lumea mare, fără să le mai pese de îngeraşii pe care-i lasă în urmă. Este o realitatea a zilelor noastre. Una extrem de dureroasă, ilustrată cum nu se poate mai bine în imaginea pruncului abandonat pe patul de spital.

“Cea mai tristă dar autentică imagine a zilei: Aşa arata ABANDONUL ! Doar după ce am un îngeraş, un miracol mic, pot să simt durerea şi teroarea tăcută a acestei imagini, a acestei stări: e teribil!

Vă rog, încercaţi să nu-i mai abandonaţi. Le este atât de greu, inuman de greu pe umeri atât de fragili. Sunt convins că împreună cu ei veţi găsi întotdeauna o cale să o scoateţi la capăt. Nu mai abandonaţi aceste miracole! Au nevoie de voi!”, a fost mesajul stilistului Alin Gălățescu.

 

Eu sunt medic ginecolog. Am întânit mulți pacienți, dar nu voi uita NICIODATĂ acest caz. „Doamna, fată dvs. e gravidă în patru luni!”, iar ea mi-a zis „Nu are cum! Fata e virgină”. După ce i-am răspuns, nu a mai venit niciodată la mine…

„Eu sunt medic ginecolog de multi ani. Am întânit multi pacienti, cu povesti mai mult sau mai putin amuzante. Dar acest caz este de neuitat. Mama si fiica, Doamna Gherman si Ioana, au intrat la mine in cabinet:

-Fiica mea nu se simte bine. S-a îngrășat mult in ultima perioada, vomita dimineata si are stari ciudate…

Loading...

– Hai sa vedem ce ai, Ioana, i-am zis. Apoi i-am luat analizele si i-am recomandat odihna si sa mananci fructe si legume.

Avem deja diagnosticul, dar trebuia sa astept rezultatele analizelor.

Doamna Gherman era tare ingrijorata cand au revenit sa le spun ce se intampla cu Ioana. Incerca sa o iau usurelul pe mama.

– Doamna Gherman, nu stiu cum sa va spun, insa fiica dumneavoasta e gravida. In 4 luni, as spune eu, dar mai trebui facuta o ecografie.

– Gravida? Fata mea n-a fost niciodată cu un bărbat. Nu, Ioana?

– Nu m-am sarutat niciodata cu un baiat.

Pentru mine, situatia era amuzanta spre ridicola. Asa ca am tacut. M-am dus spre fereastra si timp de 5 minute m-am uitat spre cer. Mama deja nu mai avea rabdare… M-a intrebat daca s-a intamplat ceva.

– Doamna, ultima data cand a ramas o virgina insarcinata, a aparut o stea pe cer si trei magi au pornit in calatorie. N-as vrea sa ratez cand se intampla iar asta.

După acest răspuns, nu a mai venit niciodată la mine…”

sursa

Loading...