Are doar 30 de ani si face aproximativ 2 MILIOANE DE EURO pe an ÎN ROMÂNIA

843

Să fii antreprenor în România nu este ușor. Cauzele sunt multiple și sunt legate în special de birocrația și corupția din țara noastră. Dar asta nu înseamnă că nu există tineri care nu au reușit să-și construiascăafaceri de succes în România.

Zilele trecute portalul ejobs .ro a publicat povestea lui Bogdan Hossu, un tânăr antreprenor român care a dat lovitura prin intermediul firmei de consultanță pentru fondurile europene pe care o deține. Chiar dacă conduce mai multe firme Bogdan Hossu recunoaște că peste 90% din bani îi are din această firmă, restul afacerilor fiind mult mai puțin productive.

Dar cine este Bogdan Hossu, tânărul care la 30 de ani a reușit să devină un antreprenor de succes?

Fiul cunoscutului lider sindical cu același nume, tânărul a crescut până la 15 ani în cartierul Berceni alături de bunicii săi. A absolvit colegiul național Gheorghe Șincaiși primii pași în antreprenoriat i-a făcut în clasa a 8-a când a lucrat, în vacanța de vară, pentru o firmă care făcea siteuri de internet. Nu i-a plăcut dar în ultimii doi ani de liceu a aplicat cu un coleg pentru o finanțare din partea unui fod elvețian și a devenit patron. A câștigat finanțarea de 15.000 de dolari și în primul an de facultate avea deja 5 angajați care se ocupau de implementarea proiectului.

loading...

Între timp Bogdan a încercat să își diversifice activitățile deoarece colegul său cu care a început firma de software a decis să se angajeze într-o puternică firmă multinațională. Unele afaceri i-au ieșit alele au reprezentat experiențe eșuate care i-au permis să învețe câte ceva în plus.

În prezent Bogdan deține trei firme. Cea inițială, care se ocupă de IT, este funcțională dar nu este utilizată intens, ce de-a doua este mai mult un hobby și are în obiectul de activitate artele marțiale iar cea de-a treia îi aduce 93% din încasări.

Wise Finance Solutions se numește firma de consultanță pe fonduri europene cu care Bogdan a avut un real succes pe piața românească. Bogdan spune că de la firma înființată în liceu acum a ajuns să stea la masă și să negocieze cu reprezentanți demultinaționale care au afaceri de zeci sau sute de milioane de euro.

Un parcurs rapid și eficent pe care Bogdan vrea să-l  mențină pe viitor. Nu știm dacă i se poate pune ștampila de “fiu al tatălui”, deoarece nimeni nu poate ignora faptul că este copilul unuia din cei mai puternici lideri sindicali români din ultimii 20 de ani, dar cu siguranță poate fi denumit un tânăr roman antreprenor de succes.

loading...