Apelul DISPERAT al unei fetiţe pentru mama sa :”Vă rog, ajutaţi-mi mămica!”

543

O tânără mămică din Constanţa are nevoie urgentă de sânge pentru a supravieţui. Prietenii Nicoletei au lansat un apel pe Facebook pentru a o ajuta pe tânără.

„Mămica acestui îngeraş este pe patul de spital în stare critică. O puteţi ajuta donând sânge astăzi la spitalul județean Constanța, pentru Baroncea Nicoleta. Indiferent ce grupă de sânge aveți! Donaţiile de sânge se fac până la ora 13:00!”, a scris Mădălina pe Facebook.

Nicoleta a fost rănită într-un grav accident rutier şi a ajuns în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Tânăra are nevoie de sânge pentru a supravieţui.

„Fac un apel la umanitate, dacă sunteți binevoitori să donați sânge, mâine la spitalul județean Constanța pentru Baroncea Nicoleta! indiferent ce grupă de sânge aveți! Orice gest contează.
Donațiile de sânge se fac până la ora 13:00 ! Este mamica une fetite superbe de 2 ani !! hadeti sa o ajutam sa isi vada ingerasul din nou si sa poata avea grija de el!”
, a scris şi Alexandru.

Loading...

Cum se poate dona sânge

Pot dona sânge persoanele care au vârsta cuprinsă între 18-65 ani, greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă și neurologice.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice.

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.
Loading...