ANUNȚUL lui Tudorel Toader, despre EXTRĂDAREA lui Ghiță și REVOCAREA lui Kovesi

272

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că documentele solicitate de instanța sârbă, privind extrădarea lui Sebastian Ghiță, vor fi transmise în cel mai scurt timp. Acesta a adus în discuție și problema revocării șefei DNA, Codruța Kovesi, considerând că procurorilor din CSM le este greu să motiveze ”contra evidenței” avizul negativ.

Reamintim că ministrul Justiției a cerut declanșarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, după prezentarea a 20 de puncte în defavoarea sa, în urma raportului privind activitatea instituției pe care o conduce și precizând că șefa DNA a încălcat într-un singur an de două ori Constituției României.

”Documentele solicitate se refereau la faptele săvârșite, este și condiția dublei incriminări. Judecătorii din Serbia au solicitat suplimentar referiri cu privire la natura activității infracționale. Documentele au ajuns la Ministerul Justiției, am solicitat Curții de Apel Ploiești informațiile necesare, astăzi cel mai probabil vom primi originalul documentelor respective și le trimitem imediat în Serbia” a precizat ministrul, potrivit antena3.

Loading...

Ministrul Tudorel Toader a vorbit și despre revocarea șefei DNA, acesta considerând că procurorilor din CSM le este greu să motiveze ”contra evidenței” avizul negativ pentru revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA, deși avizul a fost dat fără niciun fel de întârziere.

”Membrii secției pentru procurori au luat decizia instant, dar e greu să o motiveze contra evidenței” a spus Tudorel Toader, care a adăugat că un oficial care încalcă de trei ori Constituția nu poate scăpa nepedepsit, potrivit informațiilor Antena3.

După întâlnirea recentă a președintelui României, Klaus Iohannis, cu omologul sârb, Aleksandar Vucic, justiția din Serbia a oferit o reacție de ultimă oră cu privire la scandalul extrădării lui Sebastian Ghiță.

Deși nu aceasta era tema întâlnirii dintre Iohannis și Vucic, șeful statului a declarat că, printre altele, i-a adresat omologului sârb și întrebări legate de extrădarea mogulului fugar, Sebastian Ghiță.

Într-un răspuns oferit vineri seară la Antena 3, Înalta Curte din Serbia cere informaţii suplimentare în ceea ce îl priveşte pe Sebastian Ghiţă. Este o solicitare transmisă după întâlnirea preşedinţilor Iohannis şi Vucic. Această cerere a ajuns deja la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Mai exact, sârbii vor să fie puși la curent cu informațiile din dosarele penale ale lui Ghiţă şi să obțină detalii despre acuzaţiile care i se aduc acestuia. Mai mult ca sigur, se pare că se va face o comisie rogatorie pentru rezolvarea acestui caz, mai anunţă sursa menționată.

Loading...