Ancheta in cazul carnii expirate spalate cu otet si detergent , apoi scoasa la vanzare!

431

Fostul sef al unui magazin Profi din Arad sustine ca superiorii ii cereau sa spele carnea aproape expirata cu otet si detergent. Reprezentantii lantului de magazine resping toate acuzatiile si spun ca barbatul a fost un „angajat-problema”, suspendat din functie pentru abuzuri. Cinci institutii ale statului verifica acum toate magazinele Profi, din Arad.

Marturiile fostului sef de magazin sunt revoltatoare.Ciprian Gabor isi acuza fostii superiori de la magazinul Profi din Arad, unde a lucrat, ca acestia i-au cerut sa „cosmetizeze” cu otet si detergent carnea aproape expirata, aflata la vanzare.

Ciprian Gabor, reclamant: „Seful meu direct mi-a spus in felul urmator: pentru a scadea pierderile din magazin si pentru ca targetul pe magazin sa fie realizat, trebuie sa punem la vanzare produse expirate’. Punea accent pe carne, spunand ca ar trebui sa practic si eu ceea ce colegii mei practica la cererea lui si anume sa spal carne cu otet si cu detergent de curatat suprafete tocmai pentru a evita ca carnea expirata sa mai aiba miros si sa duca in eroare consumatorul.”

Totul s-ar fi petrecut acum o luna. Afirmatiile lui sunt sustinute si de alti trei fosti angajati. Impreuna au depus plangeri si sesizari la Directia de Sanatate Veterinara Arad, la Directia de Sanatate Publica, la OPC, ‘Politie si Inspectoratul Teritorial de Munca.

Petronela Blagoci, fosta angajata: „A zis sa nu mai pun carne proaspata, sa o pun pe cea expirata, sa fie pierderile in magazin mai mici. Si clar nu am fost de acord sa dau carne expirata la oameni.”

loading...

La cateva zile dupa ce au fost depuse plangerile, inspectorii au mers in control atat la magazinul respectiv, cat si la alte magazine Profi din Arad. Inspectorii spun ca pana acum acuzatiile nu s-au confirmat.

Viorel Agud, director DSVSA Arad: „Ne-am dus acolo si am verificat absolut tot ce a reclamat el. Ce am constatat e ca nu se confirma, la ziua si data controlului, cele reclamate de petitionari.”

Ciprian Gabor, reclamant: „Acesti domni de la DSV n-au avut bunavointa sa faca controlul sa se autosesizeze imediat, la momentul zero. Degeaba au facut controale la inceputul saptamanii, cand magazinele deja au fost anuntate sa faca curat.”

De cealalta parte, reprezentantii magazinului resping afirmatiile denigratoare si subliniaza faptul ca siguranta alimentara este prima prioritate a magazinelor Profi. In plus, ei spun ca barbatul a lansat acuzatiile in semn de razbunare, dupa ce a fost dat afara.

Calin Costinas, director general adjunct Profi Romania: „Niste declaratii mincinoase, ale unui fost sef de magazin Profi, persoana care a fost intr-o ancheta interna, a fost suspendata inainte de toate declaratiile, persoana care si-a falsificat documentele de angajare, care a facut multe falsuri in internul companiei, a adus prejudicii de zeci de mii de lei.”

Politia asteapta rezultatele anchetei de la Protectia Consumatorului si dupa aceea va anunta daca face verificari.

loading...