Anca Jurma nu se lasa intimidata de ministrul Tudorel Toader si il pune la punct :„Se vehiculeaza informatii eronate in spatiul public. …”

782

Procurorul sef interimar al DNA, Anca Jurma, a facut marti precizari transante, dupa ce ministrul Justitiei a luat-o rost pentru ca a indraznit sa se intalneasca cu ambasadorul SUA.

„Se vehiculeaza informatii eronate in spatiul public. Nu m-am deplasat la Ambasada Statelor Unite, cine are curiozitatea sa vada in acea poza pe care nu eu am facut-o publica se vede steagul DNA-ului, deci intalnirea a fost la DNA”, a declarat Anca Jurma.

Pe 23 iulie, DNA preciza ca intalnirea procurorului-sef interimar al Directiei, Anca Jurma, cu ambasadorul Americii si cu un reprezentant al FBI a avut loc la initiativa Ambasadei si cooperarea PICCJ cu FBI se realizeaza in limitele legale pe care un protocol privind asistenta judiciara din 2007 le prevede. Reprezentantii DNA au mai precizat ca, in ceea ce priveste cooperarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu FBI, ea este „expres mentionata in Protocolul semnat la 10 septembrie 2007 la Tratatul dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind asistenta judiciara in materie penala, ratificat de Romania prin Legea nr. 112/15.05.2008”.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat saptamana trecuta ca ii va chema pe procurorul general Augustin Lazar si procurorul-sef interimar al DNA, Anca Jurma, pentru a-i intreba despre intalnirea cu ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm.(Continuarea, mai jos …)

Loading...

„Voi incerca sa am o discutie cu dansii (Augustin Lazar si Anca Jurma, n.r.) cat de curand, sa ii invit la Ministerul Justitiei, sa intreb cat de normal este ca un procuror-sef sa se duca la o ambasada ca l-a chemat nu stiu care ambasador, l-a invitat, ma rog, sa-l felicite pentru faptul ca a fost soare astazi si n-a plouat (…) Procurorul colaboreaza pe linie orizontala cu structurile aferente dintr-un stat: cu procurorii din America, din Franta. Ambasadorii colaboreaza si se coordoneaza cu ministrul de Externe, nu cu procurorii. Ii voi intreba: ‘aveti reprezentativitatea aceasta a relatiilor externe?’, Categoric ca nu o au”, a spus Tudorel Toader.

Afirmatia lui Tudorel Toader vine dupa ce in presa a aparut informatia ca, pe data de 17 iulie, procurorul-sef al DNA, Anca Jurma, s-ar fi deplasat la Ambasada SUA.

Ulterior, DNA a dat publicitatii un comunicat de presa, in care arata ca Anca Jurma s-a intalnit pe 17 iulie cu ambasadorul Hans Klemm la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, la initiativa misiunii diplomatice a SUA, in scopul prezentarii noului atasat FBI la Bucuresti, David Varner.

 

Alina Mungiu-Pippidi revine cu noi jigniri la adresa romanilor care muncesc in strainatate : Sugereaza ca acestia sunt ignoranti sau analfabeti

Loading...