ALERTA de război în Marea Chinei : „Al treilea război mondial va începe cu siguranţă şi se va întâmpla, poate chiar în viitorul cel mai apropiat”- VIDEO

1232

Ministrul Apărării al RPC, Chang Wanquan i-a chemat oficial pe cei peste miliard de chinezi să se pregătească pentru „un război al întregului popor, pentru apărarea suveranităţii țării şi a drepturilor ei inalienabile asupra insulelor disputate din Marea Chinei de Sud, precum şi pentru a anihila toate ameninţările ce ar putea veni de peste ocean”. Agenția de știri „Xinhua” informează că șeful militar al celei mai numeroase armate din lume, a afirmat acest lucru în timpul ultimei sale inspecţii a forţelor terestre, navale şi aeriene din zonele de coastă.

Armata, poliția și întreaga populaţie trebuie să fie pregătite să se mobilizeze pentru a apărasuveranitatea și integritatea teritorială a țării, în condiţiile în care se prefigurează un nou război mondial, ce nu va mai putea fi evitat prin tratative diplomatice”, a cerut Ministrul Apărării din China, ordonând totodată instituţiilor subordonate să demareze un program amplu, la scară naţională, „de pregătire şi recondiţionare a tuturor adăposturilor antiaeriene existente, de construire în ritm accelerat a altora noi, precum şi de promovare în rândul cetăţenilor a măsurilor de apărare civilă a populaţiei împotriva bombardamentelor convenţionale şi nucleare”. Oficialul chinez a mai declarat: „Ţinând cont de evoluţia situaţiei internaţionale, atitudinea noastră rămâne aceeaşi. Noi nu dorim un al treilea război mondial, dar el va începe cu siguranţă şi se va întâmpla, poate chiar în viitorul cel mai apropiat. Se știe deja cine îl va începe şi, cel mai probabil, îl va începe chiar împotriva noastră, astfel încât trebuie să fim pregătiţi pentru ce poate fi mai rău”(VIDEO MAI JOS)

Loading...

Reamintim că, pe 12 iulie, Curtea de Arbitraj de la Haga a decis că Beijing-ul nu ar avea niciun drept asupra Insulelor disputate din Marea Chinei de Sud. În replică, Președintele Chinei, XI Jinping a declarat că „insulele respective sunt o parte integrantă a Chinei din cele mai vechi timpuri „. Preşedintele chinez a mai declarat că „aşa-numita” Curte Permanentă de Arbitraj de la Haga ar fi, de fapt, „o marionetă a unor forţe externe, ostile marelui popor chinez”, precizând totodată că respectiva instanţă internaţională „nu are nicio jurisdicţie asupra disputelor teritoriale, decizia ei ilegală încălcând flagrant drepturile suverane ale Chinei asupra unor teritorii ce i-au aparţinut dintotdeauna.”. De altfel, începând din 2013, Beijing-ul a refuzat să participe la procedura judiciară, invocând motivele menţionate mai sus.

Mai târziu, după începerea manevrelor marinei SUA în apropierea Insulelor aflate în litigiu, autoritățile chineze au protestat vehement împotriva prezenţeiforţelor aero-navale americane înr-o zonă de interes strategic pentru China, cerându-i preşedintelui Obama „să reflecteze asupra consecinţelor declaraţiilor și acțiunilor sale cu potenţial agresiv la adresa marii naţiuni chineze, care nu se teme de nimeni şi nu cedează în faţa nimănui.” Mai mult, conducerea chineză a promis „să ia toate măsurile necesare pentru a-şi proteja suveranitatea asupra teritoriilor din Marea Chinei de Sud”, anunţându-şi intenţia de a crea pe insulele respective un sistem de apărare antirachetă şi antiaeriană, „cu dedicaţie pentruUnchiul Sam„. Mai mult decât atât, Secretarul General al PCC, Xi Jinping a făcut o declarație senzațională, prin care a informat „partidul, marele popor chinez şi întreaga omenire progresistă” că „marea alianţă militară între Rusia și China va fi cea care va determina destinele lumii şi viitoarea ordine mondială, astfel încât americanii şi NATO vor fi neputincioşi în faţa ei”

Loading...