Adevaratul „cod al lui da Vinci” ! Misterul din tablourile sale…

1205
Cina cea de Taina, Leonardo da Vinci

Istoricii au descoperit ca multe picturi realizate de Leonardo da Vinci contin coduri ascunse, care nu pot fi observate cu ochiul liber.

Da Vinci este recunoscut ca ascundea coduri si simboluri in picturile sale, asa ca specialistii i-au analizat toate tablourile.

Mona Lisa

Mona Lisa lui da Vinci este unul din cele mai cunoscute tablori din lume.

Desi foarte multi dintre noi ne uitam la zambetul Gioncordei, devenit celebru, criticii de arta au descoperit un mister ascuns in ochii frumosei Mona Lisa.

Dupa ce au analizat atent portretul sub microscop, istoricii italieni au descoperit in ochi numere si litere, care nu pot fi vazute altfel.

Specialistii afirma ca aceste litere si numere ar reprezenta adevaratul “cod al lui da Vinci”.

Mona Lisa

In ochiul drept apar literele V si L, probabil de la initialele artistului, insa in ochiul stang simbolurile nu sunt atat de clare.

Istoricii cred ca ar putea fi vorba de literele C si E, insa ar putea fi si litera B.

In arcada se poate vedea numarul 72, insa la fel de bine poate fi forma literei L, urmata de cifra 2.

Pictura are mai bine de 500 de ani, asa ca ea nu mai este atat de clara ca atunci cand a fost realizata, fiind necesare cercetari mai amanuntite.(Vezi misterul din „Cina cea de taina, mai jos”)

Loading...

Codul ascuns din faimosul tablou nu a fost o surpriza pentru nimeni, mai ales ca se zvoneste ca in ultimii ani ai vietii, da Vinci lua cu el pictura peste tot.

Cina cea de Taina

Scena cu Iisus, inconjurat de cei 12 apostoli, stand la masa, a fost zugravita de multi artisti de-a lungul timpului.

Dar cea mai populara ramane pictura lui Da Vinci, veche de peste 500 de ani.

Cercetatorii au reusit sa obtina imaginea in oglinda a picturii, dupa care a suprapus-o peste original. Noua imagine a dat nasere unor noi speculatii.

Cina cea de Taina, pictura, da Vinci

Prin intrepatrunderea celor doua imagini, s-a obtinut silueta unei femei stand in picioare, cu un prunc in brate.

Descoperirea nu a facut altceva decat sa alimenteze zvonurile potrivit carora Iisus ar fi avut o relatie cu Maria Magdalena, din care a rezultat si un copil.

mesaj secret, pictura, da Vinci

La randul sau, un compozitor italian ar fi descoperit ca daca aseaza un portativ peste mainile personajelor din tablou si peste paini, ar rezulta o compozitie muzicala, cu o durata de 40 de secunde.

Loading...