A lucrat pentru mafia sarbeasca, a fost condamnat la 23 de ani de inchisoare ,a evadat de doua ori , dar a devenit CAMPION al Romaniei

2176

Un sportiv respectat de multi romani a ales sa-si spuna in premiera povestea nestiuta, intr-o carte autobiografica pe care o va lansa in perioada urmatoare.

Tibi Useriu, romanul devenit faimos dupa ce a castigat anul trecut maratonul extrem 6633 Arctic Ultra a povestit detalii incredibile din viata pe care a dus-o pana cand a descoperit sportul.

In cartea autobiografica denumita 27 de pasi, Tibi Useriu a relatat cum a facut parte dintr-o banda de hoti ce jefuiau magazine din Austria si masini ce transportau bani in Germania.

Totodata, Useriu povesteste ca, dupa ceva timp, a inceput sa lucreze pentru unul dintre capii mafiei sarbesti si facea parte dintr-o banda ce comitea jafuri armate.

Loading...

La un moment dat, Useriu a fost prins si a fost condamnat pentru tentativa de omor. A ajuns astfel pe lista Interpolului, a fost prins de doua ori dar a reusit sa evadeze. In cele din urma, a treia oara, a fost trimis intr-un penitenciar de maxima securitate, cu o condamnare de 23 de ani. Statea singur in celula, iar curtea penitenciarului masura 27 de pasi.

„In puscarie, sinucigasii mureau ca mustele. In medie, cam trei pe luna. Conducerea se bucura in secret. Se mai eliberau celule.

In doar 35 de ani, am trait multe vieti disparate: copil bolnavicios terorizat de un tata violent, sluga data vara pe branza, adolescent dezorientat visand sa ajunga sofer de tir ca sa poata fugi de toti, porcar in armata romana, sub comanda unui locotenent diliu, azilant politic in Berlin, holbandu-se in vitrine fara un ban in buzunar, bucatar si pizzar intr-un restaurant italian, muncit pana la extenuare, martor intr-o galerie de alba-neagra din Gran Canaria, bodyguard in familia unui mafiot sarb, talhar la drumul mare, furand de la bogati, ca Robin Hood, dar nu ca sa dau la saraci, fugar prin toata Europa, evadat din doua puscarii si, in cele din urma, client al unui ‘stabiliment de lux’, din care nimeni nu a reusit sa se furiseze in toata istoria lui de 100 de ani”, a povestit Tibi Useriu, citat de Pressone.

Nu a ispasit intreaga pedeapsa de 23 de ani de inchisoare, insa din momentul in care a fost liberat, Useriu si-a dedicat viata sportului si a participat la mai multe maratoane.

Cel mai important succes este cel de anul trecut, de la Cercul Polar.

Loading...