A devenit rege la doar 4 luni . A avut 70 de sotii si 210 copii…

1660

Sobhuza s-a nascut in anul 1899 si, atunci cand avea doar 4 luni, tatal sau, regele Ngwane al V-lea, a decedat subit, iar Sobhuza a devenit astfel noul rege al statului Swaziland.

Pana in anul 1921, bunica sa, Labotsibeni, alaturi de unchiul sau, Printul Malunge, au condus poporul. Cu toate ca domnia in sine a acestuia a durat 60 de ani, teoretic Sobhuza a ocupat tronul timp de 82 de ani, facand ca domnia lui sa fie inregistrata drept cea mai lunga din istorie, scrie Descopera.

Loading...

A urcat pe tron in adevaratul sens al cuvantului la varsta de 22 de ani. Inainte de acest eveniment, si-a primit educatia la Scoala Nationala a statului Swaziland, din Zambodze, si la Institutul Lovedale, din Africa de Sud. In timpul domniei sale, Swaziland si-a obtinut independenta fata de Marea Britanie, in anul 1968, moment in care a fost recunoscut drept rege si de catre guvernul britanic.

Din cauza faptului ca Swaziland este o tara mica, dar care dispune de importante resurse minerale, administrarea acestei zone a fost extrem de dificila, caci de aceste bogatii ale subsolului profita doar administratia coloniala, iar populatia era afectata. Tocmai de aceea, a inteprins eforturi considerabile pentru a schimba aceasta situatie.

De asemenea, a urmarit mentinerea unor bune relatii cu vecinii tarii, Africa de Sud si Mozambic, care avea o politica marxista. Regele Sobhuza era inovativ si cu mintea deschisa in ceea ce priveste politica, economia, relatiile externe si orice alta actiune care ar fi putut creste nivelul de trai al tarii. Cu toate acestea, a sprijinit toate ritualurile traditionale.

Intre anii 1920 si 1970, acesta a avut 70 de sotii si 210 copii, iar in momentul mortii sale avea peste 100 de nepoti. Sobhuza a murit in anul 1982. Cu toate ca domnia sa este cea mai lunga inregistrata pana acum, au aparut teorii conform carora Pepi II Neferkare al Egiptului Antic sau Goguryeo, al Correi antice, ar fi avut cea mai lunga domnie.

Loading...