25 de ani de INCHISOARE! Toti romanii sunt MULTUMITI. Puscariasii ii asteapta..

1552

Un nou proiect de lege, inaintat in Parlament de deputatul Bogdan Diaconu, prevede sanctiuni tot mai aspre pentru cei care comit fapte grave, precum violul.

11811482_10153157873507266_9215942516610393944_n

 

Acesta intentioneaza sa modifice noul Cod Penal, fiind impresionat de cazul fetei din Vaslui, violata fara mila de sapte monstri. Acesta a organizat chiar o dezbatere pe Facebook, care a precedat si a motivat aceasta decizie. Diaconu este de parere ca violatorii ar trebui privati de libertate intre 15 si 25 de ani. Pedeapsa este si mai aspra pentru cei ai caror victime sunt minori scrie aflasitu.ro

Loading...

Conform deputatului, acestia ar merita intre 20 si 25 de ani. Daca moartea survine in urma violului, Diaconu doreste se se instituie pedeapsa pe viata. Acesta doreste sa se schimbe cadrul legislativ si pentru avansurile facute minorilor prin telefon sau internet. Racolarea unui minor astfel l-ar costa pe eventualul violator intre cinci si zece ani de inchisoare.

Vom reda integral declaratia acestuia referitor la motivele care il determina sa ia astfel de masuri asupra acestor fapte, de o moralitate indoielnica. „In viziunea mea Romania este un paradis al turismului sexual pentru pedofili, lucru inacceptabil si care trebuie contracarat cu toata puterea legii”. Numai un cadru legislativ dur si aplicat corect poate rezolva aceasta problema in societate si incuraja victimele sa depuna plangere atunci cand sunt abuzate sexual.

Tratarea cu indiferenta a acestor cazuri, ba chiar condamnarea morala tot a victimelor, face ca doar circa 10 la suta dintre cazurile de viol sa fie raportate si sa se caute pedepsirea faptasilor in justitie.” Bogdan Diaconu mai spune ca „modificarea Codului Penal raspunde unei nevoi reale si urgente a societatii, cetatenii dorind ca abuzurile sexuale sa fie oprite, iar femeile si copiii din Romania sa poata trai in siguranta.”

Loading...