12 secrete pe care le știu doar CELE MAI BUNE MAME

677

Perioada în care stai acasă și ai grijă de copii poate fi una dintre cele mai minunate din viața ta, dar te poate face să te simți și copleșită. În loc să lași situația să iasă de sub control, mai bine urmează sfaturile noastre, te vor ajuta să rămâi eficientă și… să nu simți că înnebunești.

1. Hidratează-te

Mamele casnice (de fapt, toate mamele) au nevoie de o bună hidratare. Poți începe ziua cu o cafea mare, dar amintește-ți să bei și multă apă. Lasă băuturile alcoolice pentru ultima parte a zilei, înainte de culcare.

2. Fă exerciții fizice

Nu e nimic mai puțin adevărat decât ideea pe care o au unele persoane care cred că mamele care stau acasă pot face exerciții fizice oricând doresc. Dacă reușești să găsești un minut liber, pentru asta, fă-o! Este benefic și pentru minte, și pentru corp, dar te ajută și să te deconectezi de lume și de probleme.

3. Aranjează-te

Poate că sună stupid, dar aranjează-te dimineața. Dacă ești o mamă casnică, știm că ți se pare aproape imposibil să faci asta, dar fă-ți o favoare și mobilizează-te. Cu minim de efort, te vei simți mai bine pentru tot restul zilei.

4. Ia-ți un ajutor 

Multe mămici care nu lucrează au impresia că, din cauză că sunt tot timpul acasă, nu ar trebui să își angajeze pe cineva care să le ajute la treburile casnice. Mămicile fericite trec peste această vinovăție și folosesc acest prilej pentru a merge la doctor sau pentru a ieși în oraș cu fetele.

5. Fă-ți timp pentru tine

Poate că nu îți plac așa de mult exercițiile fizice, așa că nu le poți considera un răgaz doar pentru tine. Ar trebui să îți iei din când în când câteva momente doar pentru tine, de-a lungul săptămânii. Fie că alegi să citești o carte pentru 20 de minute sau să mergi să îți faci manichiura, trebuie să nu uiți să te pui și pe tine pe primul loc măcar din când în când.

6. Înscrie-te la un curs

Fie că este vorba despre un grup de joacă, unul despre copii, sau un grup de suport, alege ceva distractiv. Aceste grupuri nu doar că îi vor oferi copilului o porție de interacțiuni sociale, dar îți vor permite și ție să discuți cu alți părinți.

Loading...

7. Ignoră băgătorii în seamă

Mămicile care stau acasă sunt mai criticate decât oricare altele de către persoanele care cred că le știu ele pe toate. Și ghici ce? Nimănui nu îi pasă! Persoanele care cred că stai acasă și te relaxezi toată ziua nu au nici cea mai mică idee despre ce e vorba, așa că cel mai bine este să le ignori. Vei observa că te vei simți mult mai bine după aceea.

8. Nu negocia orele de mers la culcare

Orele de mers la culcare trebuie să fie sacre pentru tine. Copiii încearcă mereu să modifice acest ritual, dar este important să rămâi fermă pe poziție. Cât doarme cel mic, tu te vei putea bucura de puțină liniște.

9. Nu te lăsa demoralizată de haosul din jur

La un moment dat (sau, ca să fim sinceri: aproape tot timpul), lucrurile vor fi împrăștiate peste tot. Și este în regulă. Nu trebuie să fii mama perfectă, casa ta nu trebuie să fie fără pată, iar cina nu trebuie să fie pe masă de îndată ce vine soțul acasă. Dacă reușești să le faci pe toate, jos pălăria pentru tine; dar, dacă nu, nu e nicio tragedie.

10. Sfătuiește-te cu alte mămici

Nu e ușor să stai cu cei mici acasă toată ziua, iar alte femei care trec prin același lucru pot fi exact ceea ce ai nevoie. Te poți împrieteni cu alte mame pe terenul de joacă, sau poți lega o prietenie la unul dintre cursurile de care pomeneam la punctul 6.
11. Ține tot timpul la îndemână lucrurile de care ai putea avea nevoie
Când ai un copil mic în casă (sau 2-3), înseamnă că orice se poate întâmpla și va fi mai greu decât credeai să îți menții nervii intacți. Secretul este să ai mereu la îndemână produsele de curățenie, trusa de prim ajutor, dar și mâncare și restul proviziilor.
12. Nu luat totul prea în serios
În timp ce scriam acest articol, fiul meu a colorat pereții și și-a aruncat lenjeria în toaletă. Nu glumesc! În momentul de față, reușesc să mă amuz de ceea ce mi se întmaâmplă, pentru că știu că nu pot schimba cu nimic lucrurile.
Loading...